sanne-nepal.reismee.nl

Rafting & rhino

Namaste!

Zondag zijn we naar het klooster geweest waar een van de meiden haar vrijwilligerswerk heeft gedaan. In de buurt daarvan was de Boudhanath stupa die hebben we ook bezocht. Het was een hele mooie, gezellige wijk waar we in terecht kwamen! Lekker geluncht daar en halverwege de middag terug naar The Green Lion. De tassen moesten weer ingepakt worden voor de adventure week :)

Om 6:30u vertrokken we samen met onze coördinator naar het busstation waar de tourist bus ons op kwam halen. De rit naar de plek waar het raften zou beginnen duurde wat langer dan verwacht door het drukke verkeer. Bij aankomst omkleden, reddingsvest, helm op, peddel in de hand en gaan! Er gaan drie gidsen met ons mee. Twee in de boot en een in een kano voor het geval iemand heel ver afdrijft. Het uur voor de lunch was al te gek. Rustige stukken afgewisseld met wilde stukken, diepe kuilen waar we als profs inklapten en overheen jumpten. Na een uur was het lunchtijd. Voor de power die we nodig hadden kregen we Dal Bhat (typisch nepalees gerecht; dal bhat power 24 hour). Even uitrusten en wat zwemmen aan de rand van de Trishuli (de rivier) voor we verder gaan. De volgende 2 uur gingen zo snel voorbij.. Genieten van de uitzichten, het wilde water trotseren en af en toe de boot uit om een stukje te zwemmen. Onze slaapplek voor die avond was in een tent aan de rand van de rivier. Heel erg leuke plek :) Het was er alleen wel ontzettend warm.. We hebben een nepalees bordspel aangeleerd gekregen en zijn nog op pad geweest voor een kleine wandeling naar een stupa en over een hele lange hangbrug. Die bruggen zie je heel veel in Nepal! Wat slaap proberen te pakken in een hele warme tent ...

Dat slapen was niet echt gelukt. Om 8:00u moesten we toch echt weer vertrekken voor het laatste stuk raften. Wederom een hele mooie tocht. De rivier was wat wilder hier naar mijn idee en we mochten ook weer een paar keer zwemmen. Het was wel een stuk frisser en het regende wat. Om 10:00u hadden we het eindpunt bereikt en was het wachten op de bus die ons naar Chitwan zou brengen. ‘Wauw...’ dat was het eerste wat ik zei toen ik de bus uit stapten. Center Park Resort is ons adres voor de komende 2 nachten. Wat een luxe :) En dat is best fijn na 3,5 week .. Hele mooie kamer, zachte bedden, warm douchen en hele leuke activiteiten op het programma! We kregen een uitgebreide lunch en daarna konden we al het zand wegspoelen en wat bijslapen. Om 17:00u was de eerste activiteit gepland. Sight seeing. Achterin de bak van de wagen naar het national park. De wandeling begon al met zien van krokodillen en herten. Een paar stappen verder een neushoorn verscheen! Ontzettend gaaf om te zien. Na een poosje staren verder gelopen en nog meer krokodillen en de olifanten van het leger gezien. Een olifant was aan het dansen met gras op z’n hoofd.. zo leuk :) Als afsluiter een korte zonsondergang, want het was te bewolkt. Terug naar het resort voor het diner en vervolgend door naar de volgende activiteit. We gingen kijken bij een dansvoorstelling van Nepalezen die typische Nepalese dansen deden. Aan het eind mocht het publiek ook het podium op om mee te dansen. Na wat aarzelen toch maar gegaan. Genieten was het! En de voorstelling was mooi en spectaculair om naar te kijken.

Morgen een dag vol leuke activiteiten gepland staan! Kom maar op :)

Liefs Sanne

Reacties

Reacties

Wilhelmien

Super wat je allemaal weer beleeft hebt! Het raften was zo te lezen ‘iets’ wilder dan in Oostenrijk ?. Veel plezier verder! ?

Margreet

Wat een superleuke berichten stuur je steeds door. Echt een gave vakantie om nooit meer te vergeten. Heel veel plezier nog deze laatste dagen en geniet ervan!! Groetjes van ons allemaal

Mirjam

Ha Sanne!
wat een plezier, wat een cultuur, wat een leuke contacten en wat een belevenissen! ??Dat je zo ook je laatste dagen in Nepal mag afsluiten!

Riet de vos

O o o wat een schitterend verhaal weer. Nog een paar dagen en dan ........ afkicken in Almkerk, ook weer blij om je familie te zien denk ik zo. Maar wat maak jij enorm veel mee en wat er nog komt.
Geniet van je laatste dagen en maak er een feest van


Lieve groetjes

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!